StarVie Raptor Pro 2020

StarVie Raptor Pro 2020
PADELJOY SCORE
REK. PRIS: 2.900 KR
KONTROLL
9
FART
8
KÄNSLA
8
SPELBARHET
8.5
DESIGN
9
8.5
TOTALBETYG

StarVie Raptor Pro 2020

StarVie Raptor Pro 2020 är World Padel Tour spelaren Franco Stupaczuks racketval. Tillverkat i Spanien för absolut högsta kvalitet.

StarVie Raptor Pro 2020
NIVÅ SPELARE

Duktiga motionärer och tävlingsspelare

SPELSTIL

Balanserad mellan kontroll och fart

ÅR: 2020

FORM: RUND

VIKT: 355-380G

KÄRNA: EVA

HÅRDHET: MEDEL-HÅRT

BALANS: MEDEL

Egenskaper

Racket har rund form, medelbalans och en relativt stor sweetspot som sitter centralt. Kärnan är medelhård, vilket ger en bra balans mellan fart och kontroll.

Ramen är tillverkad i kolfiber för bästa stabilitet och hållbarhet. Träffytan har en stjärnmönstrad struktur vilket ger spelaren lite mer effekt och spinn i bollträffen.

RECENSION

StarVie Raptor Pro 2020 första intryck

StarVie är ett populärt padelmärke i Spanien och används av många spelare på World Padel Tour. Alla deras racketar tillverkas i Spanien för bästa kvalitet.

Finishen på detta racket är av hög kvalitet och färgerna bjuder på en härlig konstrast som gör att det sticker ut. Förra årets version var snygg, men detta är ännu snyggare.

StarVie Raptor Pro levererar en riktigt bra balans mellan fart och kontroll, vilket gör att detta racket passar såväl kontrollinriktade som attackinriktade spelare.

Utan att ha mätt exakt upplever vi att greppet är något kortare på StarVies racketar, vilket gör att det inte är optimalt för spelare med stora händer. Detta går dock delvis att komma runt genom att snurra grepplindan förbi greppen upp på racketens hals, vilket många professionella spelare gör.

StarVie Raptor Pro 2020 på padelbanan

Den runda formen i kombination med den medelhårda/medelmjuka kärnan gör att detta padelracket levererar fin kontroll i alla slag. Slag från defensiv position får bra fart och det är lätt att placera bollar med god precision.

Till skillnad från många andra racketar med rund form, har Raptor Pro en medelbalans. Detta gör att de mer offensiva slagen som volleys och smashar får bra kraft. Det är inte lika offensivt som ett diamantformat racket med hög balans, men fullt tillräckligt för dig som redan har bra fart i dina slag.

Strukturen på träffytan är ett annat plus, den fungerar perfekt för att sätta spinn på skurna och toppade bollar.

StarVie Raptor Pro 2020 samlat intryck

Grymt snyggt rack som bjuder på en perfekt balans mellan fart och kontroll. Rekommenderas starkt.

Alternativ

Tror du att detta racket passar din nivå och spelstil? Då borde du även kolla in StarVie Metheora 2020 och Adidas AdiPower CTRL 2.0 2020.