StarVie Metheora Warrior 2020

StarVie Metheora Warrior 2020
PADELJOY SCORE
REK. PRIS: 3.700 KR
KONTROLL
9
FART
8.5
KÄNSLA
7.5
SPELBARHET
8
DESIGN
9
8.4
TOTALBETYG

StarVie Metheora Warrior 2020

StarVie Metheora Warrior 2020 är det spanska märkets mest påkostade modell. Matías Díaz (Warrior) som spelar på World Padel Tour har detta som signaturracket.

StarVie Metheora Warrior 2020
NIVÅ SPELARE

Duktiga motionärer och tävlingsspelare

SPELSTIL

Kontrollinriktad med precisionsslag

ÅR: 2020

FORM: RUND

VIKT: 355-380G

KÄRNA: EVA SOFT

HÅRDHET: MEDEL

BALANS: MEDEL

Egenskaper

Racket har rund form, medel till hög balans och en sweetspot som sitter centralt på träffytan. Kärnan är tillverkad i Eva Soft och träffytan består av tre lager kolfiber. 

RECENSION

StarVie Metheora Warrior 2020 första intryck

StarVie är ett populärt padelmärke i Spanien och används av många spelare på World Padel Tour. Alla deras racketar tillverkas i Spanien för bästa kvalitet. StarVie Metheora har en fin kvalitetskänla. Det känns gediget och färgkombinationen av svart och rött är riktigt snygg. Detta är den mest påkostade modellen i StarVies sortiment av padelrack. Det är också den dyraste modellen.

StarVie Metheora Warrior 2020 på padelbanan

Racket ger en gedigen och distinkt känsla direkt från start. Kombinationen av en mjukare kärna med tre hårda lager kolfiber på träffytan skapar en distinkt känsla och bra fart vid bollträff. Defensivt spel fungerar bra då racket bjuder på fin kontroll och precision.

Sweetspoten är något mindre än väntat, men vi rena träffar genererar racket riktigt bra fart vid nät och i offensivt spel. Den högre balansen hjälper till i volleys, bandejas och smashar.

Den grova strukturen på träffytan fungerar riktigt bra för att sätta extra effekt på vissa bollar.

StarVie Metheora Warrior 2020 samlat intryck

Efter att ha spelat en period med StarVie Metheora är slutsatsen att detta inte är ett racket för nybörjaren. För att få ut maximalt av racket behövs god teknik och rena träffar.

Då racket upplevs förhållandevis stumt är det heller inget vi kan rekommendera för dig som dras med tidigare skador eller är känslig för att dra på dig nya skador.

Är du däremot en duktig padelspelare och en “Warrior” som söker ett runt racket som inte enbart är fokuserat på kontroll, så kan StarVie Metheora vara rätt val för dig.

Alternativ

Tror du att detta racket passar din nivå och spelstil? Då borde du även kolla in StarVie Raptor Pro 2020 och Adidas AdiPower CTRL 2.0 2020.