Bullpadel Vertex 2 2019 Recension

Rek. pris 3.300 kr
8.9

Attack

9.0/10

Kontroll

8.0/10

Känsla

9.5/10

Hanterbarhet

9.0/10

PLUS

  • Bra balans mellan fart och kontroll
  • Hesacore-grepp
  • Möjlighet att justera vikten
  • Snygg design

MINUS

  • Strukturen på ytan försvinner snabbt

Padelracket Bullpadel Vertex 2 2019

Världsettan på World Padel Tour Maxi Sanchez har Bullpadel Vertex 2 2019 som signaturracket.

Unik spelkänsla, toppmaterial och en bra balans mellan fart och kontroll gör detta till ett av de mest kompletta racketarna på marknaden.

För vem?

Detta är ett toppracket som passar duktiga motionärer med bra bollträff och tävlingsspelare, då diamantformen ställer lite högre krav på spelaren.

Bullpadel Vertex 2 är ett bra val för dig som har en spelstil inriktad på attack, men fortfarande vill ha fin känsla och kontroll i slagen.

Egenskaper

Racket har diamantform, hög balans och en relativt stor sweetspot. 

Träffytan är tillverkad i Xtend Carbon 12K som har 12.000 kolfibertrådar per cm², vilket innebär ett tätare material än föregångaren. Detta ger bättre respons och fart i slagen utan att kontrollen minskar.

Nytt på årets Bullpadel Vertex 2 2019 är att det levereras färdigmonterat med det omåttligt populära greppet Hesacore. Detta nya ergonomiska grepp gör att handen greppar bättre om racketen, vilket medför mindre belastning på hand, handled och underarm. Dessutom minskar vibrationerna vid bollträff vilket reducerar risken för tennisarmbåge. 

En annan nyhet för i år är möjligheten att fästa vikter (Custom Weights) på ramskyddet och under handtaget. Det går att montera upp till 3 st små metallplattor x 3 gram i ramskyddet för att göra racketen mer topptungt och på så sätt generera mer kraft i slagen. Vill du ha ökad kontroll och precision går det att enkelt montera en vikter på 5 eller 10 gram i handtaget.

Ytan har en speciell struktur som liknar sandpapper, detta ger spelaren lite mer spinn och effekt vid skurna och toppade slag.

Bullpadel Vertex 2 första intryck

Första intrycket av Bullpadel Vertex 2 2019 är att det upplevs lättare än vad det är. Vårt testracket vägde 378 gram, men kändes mer som 365 gram.

Nästa nya upplevelse är Hesacore-greppet. Det ger betydligt bättre grepp, vilket märks tydligt speciellt när handen är svettig. Det tar några matcher att vänja sig vid den annorlunda formen, sen är det inget man tänker på.

Bullpadel Vertex 2 på padelbanan

Racket känns riktigt bra både i defensivt spel när glaset och i offensivt spel vid nät. Den höga balansen och relativt hårda kärnan hjälper till att generera kraft i volleys och smashar. Känslan vid låga slag från defensiv position och lobbar känns också riktigt bra.

För att vara diamantformat är detta racket relativt förlåtande vid mindre rena träffar längre ut mot ramen.

Den sandpappersliknande strukturen på ytan ska generera mer spinn, men detta är inget vi kan notera. Dessutom säger många som ägt racket en tid att strukturen försvinner snabbt.

Samlat intryck

Som vanligt i padelracketar från Bullpadel så är kvalitetskänslan på plats och designen är riktigt läcker. Detta är ett racket man lägger märke till på padelklubben.

Vi kan varmt rekommendera detta racket för både attack- och allroundspelare tack vare den fina balansen mellan fart och kontroll.

Med bra spelegenskaper, Hesacore-grepp, möjligheter att sätta på vikter och en läcker design är Bullpadel Vertex 2 2019 ett av marknadens bästa racketar i år.

Alternativ till Bullpadel Vertex 2

Är du en mer renodlad kontrollspelare eller inte har bollträffen som krävs ännu, rekommenderar vi att du istället kikar på Bullpadel Vertex Control 2019.

Specifikation

FormDiamant
NivåAvancerad
SpelstilAttack
BalansHög
Vikt365-380g
Ramprofil38 mm
Material ramKolfiber
Material fyllningBlack Eva
År2019

Har du spelat med detta racket? Hjälp andra padelfantaster där ute att hitta sitt perfekta racket genom att lämna ditt omdöme nedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *