Babolat Viper Carbon 2020

Babolat Viper Carbon 2020
PADELJOY SCORE
REK. PRIS: 2.800 KR
KONTROLL
8
FART
9.5
KÄNSLA
7.5
SPELBARHET
7
DESIGN
9
8.2
TOTALBETYG

Babolat Viper Carbon 2020

Babolat Viper Carbon 2020 är World Padel Tour spelaren Juan Lebróns racketval. Detta är ett av markandens mest offensiva racket.

Babolat Viper Carbon 2020
NIVÅ SPELARE

Duktiga motionärer och tävlingsspelare

SPELSTIL

Fartinriktad med offensiva slag

ÅR: 2020

FORM: DIAMANT

VIKT: 365G

KÄRNA: BLACK EVA

HÅRDHET: MEDEL-HÅRT

BALANS: HÖG

Egenskaper

Racket har rund diamantform, hög balans och en sweetspot som sitter högt upp på träffytan. Skillnaden mot föregående års modell är att hålen är centrerade mot sweetspot. Storleken på hålen är också justerade så att några är mindre och några större, allt för att maximera fart och kontroll.

FcT-teknologi (Full Carbon Construction) innebär att hela ramen och träffytan är tillverkad helt i kolfiber.

Träffytan är designad med 3D Spin-teknologi där det räfflade mönstret hjälper dig med spinn på bollen vid skurna och toppade slag.

Halsen på racket är omdesignad i en ny stabilare konstruktion, Dynamic Stability System. Detta ger minskade vibrationer och ett stabilare racket vid bollträff. 

RECENSION

Babolat Viper Carbon 2020 första intryck

I Spanien är Babolat är ett populärt märke bland padelspelare. Babolat Viper Carbon är förstahandsvalet för många som spelar på vänstersidan och vanligtvis spelar mer aggressivt.

Kvalitetskänslan är definitivt där och designen sticker ut. Vi gillade förra årets design, men tycker att detta är ännu vassare.

Babolat Viper Carbon 2020 på padelbanan

Det ska sägas direkt att detta racket inte är lätt att manövrera. Du behöver ha en riktigt bra bollträff för att kunna få ut maximalt av det. Racket har en relativt liten sweetspot och träffar längre ut mot ramen tappar mycket fart.

Med det sagt så är det få racketar som levererar samma fart och effekt vid attackspel. Detta är ett av de mest kraftfulla alternativen på marknaden. Rena träffar känns fantastiska och du får stor hjälp av racket att slå ut bollar från banan.

Strukturen på träffytan fungerar bra för att sätta spinn på bollen vid t ex skurna volleys och toppade smashar.

Babolat Viper Carbon 2020 samlat intryck

Samlade intrycket är att detta är ett gediget racket med tydlig inriktning på offensiva spelare som smashar mycket.

Är du en duktig spelare med bra bollträff som söker maximal kraft och fart så kan detta mycket väl vara det perfekta padelracket för dig.

Alternativ

Tror du att detta racket passar din nivå och spelstil? Då borde du även kolla in Bullpadel Hack 2 2020 och Adidas AdiPower 2.0 2020.